2013. október 13., vasárnap

Skype..

         A Skype egy nagyszerű program,amit már több éve kifejlesztették, azért hogy könnyebbé tegye az életünket,és a mindennapjainkat. Sok embernek gondot jelent kapcsolattartás, főleg hogyha távol lakik szeretteitől,távol tartózkodik barátaitól és család tagjainktól. A Skype segítségével a távolság gyorsan és egyszerűen áthidalható, személyesen  vagy legalább is szemtől szembe bárkivel tudunk beszélgetni a videó hívás funkció segítségével. Ezzel könnyebb a kapcsolattartás és a kommunikáció is.
Miután kitalálták ezt a programot igyekeztek minél több funkcióval ellátni , minél jobbra fejleszteni ezt. A fejlesztések az emberek igényei alapján történtek, és ennek köszönhetjük a ma használható , nagyszerűen kezelhető ,azonban közel sem biztos , hogy végleges programot. A több funkcióval rendelkező szoftvert igyekeztek minél több ember számára elérhetővé tenni, ennek is köszönhető , hogy ingyenesen letölthető , a hivatalos weboldalról.
         Napjainkban a Skype a legnépszerűbb olyan program, melynek segítségével, videó hívással lehet kapcsolatot teremteni más emberekkel, és számtalan funkciója használatával a legkedveltebb ilyen típusú alkalmazássá nőtte ki magát. Egy rövid letöltés, telepítés, majd regisztráció után már az új felhasználók is könnyedén kiigazodnak a program menüpontjai, és lehetőségei között. Megkereshetjük barátainkat, családtagjainkat, akik ha szintén regisztráltak, már fel is hívhatjuk őket. Ezen kívül város, név, vagy ország szerint is kereshetünk kapcsolatokat, és készíthetünk egy barát-listát is. A felvett ismerősökkel, barátokkal, családtagokkal –ha be vannak jelentkezve- bármikor beszélgetést kezdeményezhetünk.

A Skype fő funkciói.

Hívás
Hívások skype –ról  skype- ra- ezzel a funkcióval ingyenesen hivhat bárkti a Skye- on bárhol a világon.
Hívások vezetékes is mobilszámokra- egy kedvező díjszabás mellett hívhat vezetékes és mobilszámokat világszerte.
 Csoportos hívások- egyetlen hívások akár 25 személyt          is bevonhat.
Videó
Két résztvevős videó hívások – szemtől szemben beszélgethet ismerőseivel ,barátaival családtagjaival.
Csoportos video hívások: - egyszerre több ismerősét is bevonhatja  egy videó hívásba.
Üzenetküldés
Video üzenet - küldés - látható hallható üzeneteket küldhetünk.
Csevegés - Hagyja, hogy az ujjai beszéljenek: legyen szó pletykáról, egy utazás megszervezéséről vagy akár egy projekten végzett munkáról – mindezt azonnal megoszthatja másokkal.
SMS-üzeneteket küldése-kényelmesen,a billentyűzettel írhat SMS-üzeneteket ismerőseinek,barátainak ,családtagjainknak,
Hangüzenet-hogyha túl elfoglalt és nem tudja hívását fogadni,hagyja hogy skype átvegye az üzeneteket.

Megosztás
Fájlküldés- Skype-on  keresztül bármilyen méretű fájlokat,fényképeket ,videókat küldhet. Csak hozzáadjuk a fájlt a Skype csevegéshez .

Egyebek
Skype Facebook-funkciói - Facebookos ismerőseivel közvetlenül a Skype-ból kezdeményezhet csevegést, video hívást, és ellenőrizheti a Facebook- hírcsatornákat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése